In hal 15 van Boot Düsseldorf 2024 komt de gehele wereld van zeilregatta’s en -verenigingen samen in het ‘Sailing Center’ en ‘Start Sailing’. Hier, in het hart van het ‘Sailing Center’, hangt een geur van avontuur en open zee. De sterren van de internationale zeilwereld nemen het roer in handen en delen verhalen over adembenemende tochten op de wereldzeeën. Jonge zeilers krijgen ook de kans om zelf ervaring op te doen aan de helmstok.

De ervaren zeilinstructrice Silke Krüger, afkomstig van het Unterbacher Meer in Düsseldorf, biedt praktische tips voor manoeuvres zoals gijpen en overstag gaan in de ‘Sailing Pool’ van Boot Düsseldorf. Een hoogtepunt in hal 15 zijn de spectaculaire multihulls, die een blik werpen op de toekomst van het zeilen. Aan boord zijn ook de beste daysailers, dinghies en klasseverenigingen te vinden.

Boot Düsseldorf, al 54 jaar lang de spil in de internationale watersport, biedt van 21 tot 29 januari 2023 een compleet overzicht van de bootsport in al haar facetten. Zowel zeilers als motorbootvaarders vinden hier een uitgebreid assortiment, van kleine instapmodellen en jollen tot aan luxe jachten. Ook andere watersporten zoals duiken, surfen, peddelen en vissen staan in de schijnwerpers.

Met de innovatieve en technisch verfijnde producten van de exposanten staat Boot Düsseldorf bekend als het internationale platform voor innovatie in de watersportsector. Elk jaar in januari geeft het evenement het startsein voor het nieuwe watersportseizoen.

De ‘Destination Seaside’ biedt een uitgebreid toeristisch aanbod voor vakanties en sportactiviteiten op, aan en in het water, en trekt daarmee iedereen die graag zijn vrije tijd doorbrengt aan zee, rivieren en meren. Aantrekkelijke podiumprogramma’s met interessante sprekers uit de branche, de nieuwste trends in watersport en een mix van workshops en bijeenkomsten, zowel voor recreanten als voor experts, maken deze beurs wereldwijd uniek.

Zo is Boot Düsseldorf in 2024 opnieuw de toonaangevende bestemming voor watersportliefhebbende gezinnen en internationale professionals. Het evenement belooft een inspirerende ervaring te zijn waar de passie voor de zee, rivieren en meren centraal staat.

Foto: Messe Düsseldorf / tillmann