De spanning stijgt in de Bataviahaven van Lelystad, waar de Hiswa te Water, de grootste openlucht watersportbeurs van Noordwest-Europa, op het punt staat van start te gaan. Op woensdag 30 augustus openen de deuren om 10 uur, en gedurende vijf dagen zullen naar verwachting meer dan 30.000 bezoekers de beurs bezoeken via de indrukwekkende 75 meter lange entreetent.

Internationale ontmoetingsplaats voor watersportfanaten
In slechts enkele jaren tijd is de Hiswa te Water uitgegroeid tot een wereldwijd erkende ontmoetingsplaats voor watersportenthusiasten. De organisatoren hebben grote inspanningen geleverd om de kwaliteit van de tentoonstelling te verbeteren, onder meer door een chiquere aankleding en eersteklas catering. Daarnaast is het aanbod aan boten groter dan ooit. Meer dan 424 boten met een geschatte gezamenlijke waarde van 1 miljard euro zijn te bewonderen aan de steigers en kades van de Bataviahaven. Niet alleen het recordaantal boten en jachten is indrukwekkend, maar ook de diversiteit van het aanbod is ongeëvenaard in Europa.

Huisboten en meer
De Hiswa te Water biedt een uitgebreide selectie van hoogwaardige Nederlandse motorjachten, die onder de noemer ‘Dutch Build’ veel internationale aandacht trekken. Er is ook een breed scala aan kajuitzeiljachten en daysailers beschikbaar. Zeilers kunnen kiezen uit de populaire zeilcatamarans. En voor degenen die op zoek zijn naar ruimte op het water, liggen er verschillende huisboten afgemeerd in de Bataviahaven.

Groot aanbod populaire dagboten
De vier grootste buitenboordmotorenmerken presenteren elk hun eigen paviljoen met tussen de 25 en 40 snelle boten, uitgerust met hun motoren. Het segment van de sloepen en tenders is traditioneel sterk vertegenwoordigd op de beurs. Nergens ter wereld vind je zo’n groot aanbod van deze populaire dagboten. Opmerkelijk is dat bijna alle merken hun boten aanbieden met moderne elektrische aandrijving, en ook waterstofaandrijving maakt haar entree.

De Hiswa te Water fungeert ook als een marktplaats voor watersportbedrijven die op zoek zijn naar personeel en voor mensen die overwegen een carrière in de watersport te beginnen. Er worden onderhoudsdemonstraties, paneldiscussies en een veiligheidseiland aangeboden. Gedurende de hele beurs zijn er demonstraties van moderne funsports.

Van 30 augustus tot 3 september is de Bataviahaven in Lelystad de plek bij uitstek voor watersportliefhebbers om in een sprookjesachtige setting te genieten van de mooiste producten die de Nederlandse watersportmarkt te bieden heeft. Bezoekers die hun tickets online kopen, ontvangen €2,50 korting op de entreeprijs aan de kassa.