Boot Düsseldorf 2024 markeert wederom een hoogtepunt in de wereld van de internationale watersport, met de 54e editie die haar deuren opent van 21 tot 29 januari. Dit jaarlijks evenement, dat plaatsvindt in de Duitse stad Düsseldorf, is niet alleen een paradijs voor zeilenthousiasten maar ook een belangrijke hub voor professionals in de watersportindustrie.

In hal 15, ook wel bekend als het ‘Sailing Center’, vindt u de crème de la crème van de zeilwereld. Het is een plaats waar de geur van avontuur en de open zee de lucht vult. Hier zijn de sterren van de internationale zeilscene aan het roer en delen ze verhalen over adembenemende tochten op de wereldzeeën. Jonge zeilers krijgen de kans om zelf het roer in handen te nemen, onder begeleiding van ervaren zeilinstructeurs zoals Silke Krüger van het Düsseldorfer Unterbacher See. Zij biedt praktische tips over manoeuvres zoals gijpen en overstag gaan in de speciaal ingerichte ‘Sailing Pool’.

Een van de hoogtepunten in hal 15 zijn de spectaculaire multihulls, die de nieuwste trends en innovaties in zeilontwerp en -technologie presenteren. Naast deze indrukwekkende jachten, herbergt het evenement ook een divers aanbod van daysailers, dinghies en klassenverenigingen.

Boot Düsseldorf is meer dan alleen een zeilevenement; het is een omvangrijke beurs die alle facetten van de watersport omvat. Van motorboten tot luxe jachten, van instapmodellen tot de meest geavanceerde vaartuigen, er is voor ieder wat wils. Daarnaast staan ook andere watersporten zoals duiken, surfen, peddelen en vissen in de schijnwerpers.

Met haar innovatieve en technologisch geavanceerde producten van exposanten, fungeert Boot Düsseldorf als een internationaal platform voor innovatie in de watersportindustrie. Het evenement is elk jaar in januari de aftrap voor het nieuwe watersportseizoen.

Het evenement biedt niet alleen een uitgebreid aanbod voor de recreatieve watersporter, maar is ook een ontmoetingsplaats voor experts uit de branche. Interessante gesprekspartners, de nieuwste trends in watersport, workshops en meetings maken de beurs wereldwijd uniek.

Met haar aantrekkelijke podiumprogramma’s, toeristische aanbod en een diversiteit aan activiteiten is Boot Düsseldorf in 2024 de ultieme bestemming voor zowel de watersportliefhebbende familie als voor internationale professionals. Het belooft een evenement te zijn waar passie voor de zee, rivieren en meren centraal staat en waar bezoekers geïnspireerd raken door de wonderen van de watersport.

Foto: Messe Düsseldorf / tillmann