Contest Yachts brengt een nieuwe bijna 60-voeter op de markt: de Contest 59CS. Een werkelijk fantastisch jacht dat van alle gemakken is voorzien. Maar daarnaast ook een meer dan uitstekende zeiler is.

De samenwerking tussen Contest Yachts en het gerespecteerde ontwerpbureau Judel/Vrolijk werpt al langer zijn vruchten af. Het leverde prachtige ontwerpen op als de onlangs verschenen Contest 55CS. Met een lengte van 18 meter een klein superjacht te noemen.

Het eerste model is reeds klaar en zeilt ondertussen. Maar het is toch wel bijzonder dat nummer 2 en 3 ook al besteld zijn en momenteel in aanbouw zijn. De 59CS lijkt met een vergelijkbare opbouw op haar grotere zus, de 26 meter lange Contest 85CS.

Het ontwerp gaat uit van een centraal zwaartepunt in het jacht. Dat betekent dat bijvoorbeeld de tanks midden in het schip liggen en dat de generator (net als de accu’s) niet meer bij de motor, maar verder naar voren gemonteerd is. Dit alles resulteert in een sneller zeilend jacht met minder helling.

Bezoek de website van Contest Yachts voor meer informatie.