Op 11 november 2024 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 200 jaar. Vanaf 11 november 2023 is daarom een jubileumjaar gestart, vol met activiteiten, evenementen en campagnes voor vrijwilligers, donateurs en het algemeen publiek.

Omringd door het verleden, op weg naar de toekomst. Er is veel veranderd in die 200 jaar: van roeireddingboten naar snelle motorboten en van kurken reddingvesten naar speciale overlevingspakken. Onveranderd is dat KNRM’ers het werk geheel kosteloos en vrijwillig doen.

De KNRM staat dit jaar stil bij het verleden. Ze herdenken de redders die hun leven gaven voor anderen en kijken vooruit naar de toekomst. Het thema van 200 jaar KNRM is dan ook ‘omringd door het verleden, op weg naar de toekomst.’.

DONEER NU EN ONTVANG EEN GELIMITEERDE EDITIE VAN HET KNRM-JUBILEUMBOEK
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en het waterrijke Nederland zijn al twee eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het boek “Redders op Zee” vormt een visueel getuigschrift met foto’s en verhalen over de tomeloze inzet door vrijwilligers van de KNRM in het Nederlandse landschap. Dit boek is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen verschillende Nederlandse maritieme musea, waaronder Het Scheepvaartmuseum Amsterdam, de financiële steun van de Vriendenloterij, de KNRM, de fotografen Jeroen Hofman, Robin de Puy en schrijfster Maria Barnas.

Als u 200 euro of meer doneert, dan ontvangt u een exemplaar thuis van deze gelimiteerde editie met de naam van uw keuze erin opgenomen. Dit prachtige boek is ook super mooi om cadeau te geven!

Doneert u als watersporter al aan de KNRM?

Stef Bos & FLEUR – Wat Als De Storm Komt (Official Music Video)