Zuid-Afrika’s Southern Wind Yachts onthult met trots de eerste van hun ‘slimme custom hybride’ superjachten: de SW108 Hybrid Gelliceaux. Dit lanceermoment is niet zomaar een moment, maar markeert het begin van een nieuwe generatie slim ontworpen jachten.

Deze revolutionaire innovatie borduurt voort op het succes van de Southern Wind SW105 mini-serie. Dit model bood al veelzijdige opties zoals verschillende kiel- en dekconfiguraties, zeilplannen en diverse interieurstijlen en -indelingen. De SW108#1 onderscheidt zich door de nadruk op prestaties, met een schitterend exterieur en interieur ontworpen door Nauta Design en de maritieme architectuur verzorgd door Farr Yacht Design.

De inspiratie voor de naam ‘Gelliceaux’ komt van een idyllisch strand op Mustique Island, dat een bijzondere plek inneemt in de harten van de eigenaren. Net als dit strand is de Gelliceaux gecreëerd om nooit te vergeten. Ze zet nieuwe maatstaven met haar indrukwekkende prestaties, vernieuwende design en geavanceerde technologie.

Wat dit jacht zo speciaal maakt, is de veelzijdigheid. Eigenaren kunnen bepaalde kenmerken naar wens aanpassen zonder de bewezen en geteste basisstructuur te veranderen. Een opvallend nieuw kenmerk van de 35,4m SW108#1 is het herontworpen coachdak met een centraal dakraam en zijramen.

De diesel-elektrische hybride voortstuwing is ontstaan uit een samenwerking met BAE Systems. Hun gepatenteerde HybriGen systeem biedt zelfs een nul-emissie modus. Gecombineerd met het vergrote zeilplan, de hefkiel, dubbele roerconfiguratie en een volledig carbon romp, dek en schotten, kan men zonder twijfel spreken over een zeer competatief jacht.

Farr Yacht Design loofde de Gelliceaux in een Facebook-post als “een buitengewoon jacht dat een nieuwe standaard zet met haar opmerkelijke prestaties, innovatief ontwerp en geavanceerde technologie.”