Boot Düsseldorf, al 54 jaar lang de thuishaven en drijvende kracht van de internationale watersport, opent opnieuw haar deuren van 21 tot 29 januari 2023. Dit prestigieuze evenement, dat plaatsvindt in de Duitse stad Düsseldorf, is een ware smeltkroes van alles wat met watersport te maken heeft en trekt zowel zeil- als motorbootliefhebbers.

In hal 3 vindt u de marktleiders op het gebied van buitenboordmotoren, die een breed scala aan maten en aandrijvingen presenteren. Voor de liefhebbers van binnenboordmotoren biedt hal 10 de nieuwste en meest innovatieve opties. Deze hal is ook de plek voor marina-uitrusting, bootuitrusting, verzekeringen, accessoirefabrikanten en maritieme kleding.

Boot Düsseldorf staat bekend als de internationale innovatiehub van de watersportindustrie. Met de innovatieve en technisch geavanceerde producten van de exposanten is het evenement een lanceerplatform voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in de watersport. Jaarlijks in januari geeft dit evenement het startschot voor het nieuwe watersportseizoen.

Naast de focus op zeilen en motorbootvaren, besteedt Boot Düsseldorf ook aandacht aan andere watersporten zoals duiken, surfen, peddelen en vissen. Het evenement biedt een veelzijdig aanbod, van instapmodellen tot luxe jachten, en trekt daarmee een breed publiek.

Het toeristische aanbod van “Destination Seaside” is een bijzondere trekpleister voor iedereen die zijn vrije tijd graag aan, op of in het water doorbrengt. De aantrekkelijke podiumprogramma’s, de nieuwste trends in watersporten, en een mix van workshops en meetings, zowel voor de recreatieve sporter als voor de professional, maken deze beurs uniek in de wereld.

Boot Düsseldorf is daarmee in 2024 wederom de ultieme bestemming voor watersportliefhebbende gezinnen en internationale professionals. Het belooft een evenement te zijn waar de passie voor de zee, rivieren en meren centraal staat en waar bezoekers worden geïnspireerd door de wonderen van de watersport.

Foto: Messe Düsseldorf / tillmann