Het Amerikaanse Gunboat, met een scheepswerf in La Grande Motte in Zuid-Frankrijk, presenteert vol trots haar nieuwste meesterwerk: de eerste Gunboat 80 catamaran. Dit nieuwe vlaggenschip van de werf volgt na de lancering van de Gunboat 72 in april, die in september zijn première zal beleven op het Cannes Yachting Festival.

Naast de recent te water gelaten eerste Gunboat 80 is er al een tweede model in aanbouw, die naar verwachting in de zomer van 2024 gelanceerd zal worden, speciaal ontworpen voor familiecruises. De eerste Gunboat 80 (80.01) is geoptimaliseerd voor racen. Belangrijke prestatie- en gewichtsbesparende kenmerken zijn onder andere een volledige pre-preg structuur, lange asymmetrische zwaarden, een geavanceerd hydraulisch systeem en lichtgewicht vliegtuigmeubilair.

Gunboat zegt: “We zijn trots op ons team en dankbaar voor de samenwerking met onze partners en leveranciers. Dankzij hen hebben we dit spannende jacht in minder dan twee jaar kunnen lanceren.”

De Gunboat 80 is tot nu toe het meest voor de klant customisable jacht van het merk. Het ontwerpteam VPLP heeft samengewerkt met Gunboat om structurele integriteit en veiligheidsmarges te garanderen. Dit maakt uitgebreide personalisatie naar de wensen van de klant mogelijk, zoals het verplaatsen van secundaire schotten.

De jacht biedt een enorme binnenruimte met diverse specificaties, afhankelijk van de wensen van de eigenaar. Dit kan variëren van een keuken in de romp of in de bemanningsruimte tot een grotere lounge en eetcapaciteit in de salon op het brugdek.

Met de Gunboat 80 neemt de scheepswerf een compromisloze houding aan ten aanzien van ontwerp, bouw en prestaties. “We richten ons op het voldoen aan en overtreffen van de verwachtingen van de eigenaar op het gebied van vakmanschap in een high-tech, semi-op maat gemaakt jacht met aandacht voor kwaliteit, structurele integriteit en veiligheid,” aldus het bedrijf.

Wat de andere modellen betreft: de eerste Gunboat 72 werd in april van dit jaar gelanceerd en een tweede romp is in aanbouw. De zesde romp van het Gunboat 68 model werd vorig jaar gelanceerd en de Gunboat 70 is een ander groot model in het assortiment van het bedrijf.

De werf benadrukt dat het de grenzen verder verlegt dan ooit tevoren. De Gunboat 72, die officieel debuteert op het Cannes Yachting Festival in september, heeft bijvoorbeeld een flybridge stuurstand met zeilbediening door middel van drukknoppen en autopiloot-ondersteuning op het brugdek. De ruime binnenruimte is perfect afgestemd op de wensen van de eigenaar voor een luxueuze cruise-ervaring.

Kijk voor meer informatie op de website van Gunboat.