Bij de eerste aanblik van de nieuwe Saffier Se 27 leisure weet je het al: dit is liefde op het eerste gezicht. Dit is een boot die staat voor snelheid, fantastische zeilprestaties en oogstrelende lijnen. Solozeilen met volledige controle. Alle bedieningslijnen direct onder handbereik en met dubbele cijfers op het log.

Kijk je wat langer naar de Saffier Se 27 leisure, dan zie je ook dat dit een echte familieboot is. Met een grote kuip, zonder een wirwar van lijnen. Met een ruim zonnebed waar vanaf je makkelijk in en uit het water komt. Met een betrouwbare elektrische aandrijving om probleemloos in en uit de haven te kunnen manoeuvreren.

Met een hoog oprichtend moment dat stabiliteit en comfortabel zeilen garandeert. Veiligheid staat voorop als je het water op gaat met je familie en vrienden. En veiligheid is precies dat wat de Saffier Se 27 leisure biedt. Veiligheid, snelheid en weergaloze lijnen; die combinatie maakt van de Saffier Se 27 leisure de perfecte dagzeiler.

De moderne lijnen van de romp van de Saffier Se 27 Leisure garanderen een hoog snelheidspotentieel. De romp heeft dankzij het vlakke onderwaterschip en een breedte van 2,60 meter een hoge vormstabiliteit. Gewichtsbesparing is essentieel bij de bouw van de Saffier Se 27 Leisure. Romp en dek zijn onder vacuĆ¼m gebouwd in een sandwich-constructie en de boot wordt standaard voorzien van een 4.0 kW Torqeedo elektromotor met een lithium batterij en klapschroef. Alleen al deze motor betekent een gewichtsbesparing van 70 procent in vergelijking met een standaard dieselmotor.

In combinatie met de vormstabiliteit van de romp zorgt de massief loden kiel voor een hoge stabiliteit. Dat, in combinatie met een genereuze tuigage, zorgt voor een enorme potentie onder zeil. De Saffier Se 27 Leisure planeert ruime winds, maar zeilt ook hard en hoog aan de wind.

Kijk voor meer informatie op de website van Saffier Yachts.